‘Boekvoorstelling – Even tussendoor…’

Het boekje ‘Even tussendoor…’ is een zij-project waaraan Unidex heeft deelgenomen. Net voor de zomer 2018 kwam Mattijs Degrande met het idee om een kortverhalen boekje te schrijven. Kortverhalen met een komische ondertoon om even te kunnen ontsnappen uit de realiteit. Mattijs wou graag illustraties in het boekje en dat heb ik voor mijn rekening genomen samen met de vormgeving.

Ik heb met de illustraties de kortverhalen op een leuke manier proberen vertalen in een beeld en op deze manier een extra touch gegeven aan het boekje. Het boekje is gemaakt ten voordele van Stop Darmkanker. Mattijs heeft Stop Darmkanker gekozen omdat zijn vader noodgedwongen de strijd moet aangaan met darmkanker. Voor mij ligt het thema kanker nauw aan het hart waardoor ik met veel enthousiasme heb deelgenomen aan het project. Kort voor de zomer van 2017 is mijn goeie vriendin Atalia overleden na 9 maanden strijd tegen leukemie. Na haar overlijden had ik een heel sterk gevoel dat ik iets wilde doen en dit leek dan ook een uitgelezen project.